Присъединяването на България към Шенген е от основно значение. Подобен приоритет

...
Присъединяването на България към Шенген е от основно значение. Подобен приоритет
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ, че не иска Шенген

" Присъединяването на България към Шенген е от главно значение. Подобен приоритет всички сме записали. БСП постоянно е отстоявала националните ползи и по тази причина вчера предложи декларация за Шенген по времето когато Европарламентът обсъждаше този въпрос. ГЕРБ обаче отхвърлиха. Силата на Българска социалистическа партия е в нейната поредност ", съобщи Българска национална телевизия.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от БСП Драгомир Стойнев във връзка препоръчаната от Българска социалистическа партия декларация , с която се упорства приемането ни в Шенген.

Българска социалистическа партия приветства включването на тематиката за шенгенското пространство. Всички сме " за ", само че ГЕРБ е срещу, установи Стойнев.

По думите му пълноправното участие на България в Шенген ще разреши да се увеличи сигурността на жителите, а те още веднъж били за ", а ГЕРБ срещу.

Стойнев окачестви продължителното отсрочване за участието ни в Шенген като казус и приканва всички страни членки да ни поддържат за Шенген. " Това би трябвало да ни сплоти. Всички са " за ", само че ГЕРБ е срещу ", съобщи социалистът.

Тази декларация трябваше да сплоти всички, само че ГЕРБ избягаха, установи още Стойнев.

" Маските паднаха и ГЕРБ се присъедини към тези за неподкрепа на Шенген ", безапелационен беше депутатът и добави, че ГЕРБ не може да отстоява по този начин приоритет както Българска социалистическа партия.

Стойнев заподозря, че някой е отклонил ГЕРБ от този приоритет и те са се уплашили. По думите му по този начин щяло да бъде цялото председателство и упрекна ГЕРБ в политически слугинаж.

" Не можете да защитавате националната идея, в случай че някой извън не ви го каже ", съобщи още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР